Casa Memorială Ștefan Jäger

IF

Locație : Jimbolia, Județul Timiș

Muzeul este dedicat vieții și activitatii pictorului Ștefan Jäger (1877 – 1962). Este construit pe locul fostei Case Memoriale, cu sprijin financiar al Ministerului Culturii din Landul Bavaria – Germania.

Deschiderea oficială a Muzeului Ștefan Jäger (noua constructie) s-a realizat la data de 4 aprilie 1996.

Clădirea are 5 încăperi structurate astfel: o secție de etnografie, o secție de arheologie, o cameră cu fotografii ale personalităților jimboliene, o sală de ședințe, o cameră șvabească și un coridor luminor destinat expozițiilor care au loc cu diferite ocazii în Jimbolia.

Atelierul pictorului a rămas neschimbat și cuprinde, pe lânga obiecte ce au aparținut pictorului, 11 lucrări în ulei, acuarele și schițe.

Condițiile moderne oferite de muzeu îl fac un loc predilect de organizare a unor expoziții diverse, lansări de carte, simpozioane etc.

Ștefan Jäger (germană Stefan Jäger) (n. 31 mai 1877, Cenei – d. 16 martie 1962, Jimbolia) a fost un pictor român de etnie germană din Banat, supranumit și „pictorul șvab“, cunoscut pentru picturile sale care descriu istoria, viața, tradițiile și obiceiurile șvabilor bănățeni.